Prețurile pe cartiere, în Timișoara – care sunt cele mai scumpe, dar și cele mai ieftine zone: ce să faci înainte de semnarea contractului
apartament nou
VS APARTAMENT VECHI
apartament nou VS APARTAMENT VECHI
În capitala Banatului, scumpirile înregistrate pe zone au fost mai temperate decât în București, dar și decât în Cluj-Napoca. Cea mai mare creștere de preț, respectiv 2,9%, a avut loc în arealul Complex Studențesc-Dacia-Elisabetin-Olimpia-Stadion, pe următoarele locuri în clasamentul scumpirilor situându-se Torontalului (+2,6%), apoi Bucovina-Simion Bărnuțiu-Gării-Dorobanților-Mircea cel Bătrân (+2,2%), Șagului-Dâmbovița-Iosefin-Steaua (+1,1%), dar și Girocului-Soarelui-Buziașului (+0,3%).
Se observă o creștere în preferințele cumpărătorilor în ceea ce privește zona Girocului. Blocurile nou construite, poziția excelentă între forfota orașului și liniștea pădurii, fac ca această zonă să fie din ce în ce mai dorită.
Orașul de pe Bega continuă să se distingă prin diferențele relativ mici de preț dintre cartiere, ecartul dintre zonele în care se găsesc cele mai scumpe și, respectiv, cele mai ieftine apartamente fiind mai mic de 350 de euro. Cea mai exclusivistă zonă a orașului este, astfel, Ultracentral-Medicină-Piața Unirii, urmată de arealul Complex Studențesc-Dacia-Elisabetin-Olimpia-Stadion – cu o medie de preț de 1.260 de euro pe metru pătrat.
La polul opus, cele mai ieftine apartamente, susțin specialiștii, pot fi găsite în Sagului-Dâmbovița-Iosefin-Steaua, unde pretențiile vânzătorilor ajung, în medie, la 1.180 de euro pe metru pătrat.
Poate fi observată, în continuare, aceeași plajă îngustă de variație a prețurilor solicitate, majoritatea zonelor încadrându-se între 1.200 și 1.300 de euro pe metru pătrat util.
În orice caz, prețurile apartamentelor sunt mai ridicate acum în toate cartierele comparativ cu perioada similară a anului trecut.