Investește în venituri pasive: ce să faci înainte de semnarea contractului

Veniturile pasive sunt venituri pe care le obții cu regularitate fără să muncești pentru a le genera. Sunt ideale pentru o persoană care vrea să se retragă din activitate sau dorește un venit suplimentar, constant. Devine din ce în ce mai importantă siguranța și relaxarea pe care astfel de venituri o oferă.

 

INVESTEȘTE ÎN TIMIȘOARA

INVESTEȘTE ÎN TIMIȘOARA

O sursă excelentă de venituri pasive sunt investițiile imobiliare – închirierea proprietății. Este foarte important ca, înainte să investești într-un imobil, să te documentezi foarte amănunțit. Trebuie să știi ce imobil achiziționezi, să analizezi data construcției, dacă este izolat sau nu, decomandat sau nedecomandat, renovat sau nu etc. E importantă locația în care se află, dacă vorbim de un cartier vechi sau unul nou construit, cum sunt vecinii, ce se regăsește în apropiere, centre comerciale, școli etc.

La fel de important este targetul pe care îl vizezi în ceea ce privește chiriașii – dacă te adresezi studenților, angajaților, cuplurilor, persoanelor cu posibilități financiare ridicate, precum și prețul corect al imobilului, ce chirie poți încasa.

Un alt venit pasiv poate fi revânzarea imobilului

Desigur că trebuie să fii extrem de atent cu investițiile atunci când achiziționezi un imobil, precum și după. Trebuie să ții cont de toate aspectele, momentul achiziției/vânzării este în strânsă legătură cu prețul pieței.

Cu cât înveți mai mult despre bani, cu atât vor apărea mai multe oportunități de investiție. Totodată, cunoscând mai multe despre acest subiect, poți trece prin propriul filtru ideile și posibilitățile ce apar.