Ghidul cumpărătorului de apartament: ce să faci înainte de semnarea contractului

Înainte să îți cumperi un apartament, te asiguri că este exact ce ți-ai dorit. Acordă atenție unor aspecte, după cum recomandă
specialiștii

apartament nou

VS APARTAMENT VECHI

apartament nou VS APARTAMENT VECHI

1. Verifică dezvoltatorul

Future Residence este dezvoltat de către compania General Future Project, o poveste despre viziune, pasiune și profesionalism. Cu o experiență de peste 20 ani în domeniul construcțiilor și al imobiliarelor pe piața din Italia, compania și-a câștigat poziția pe piață prin portofoliul consistent de lucrări: proiecte de infrastructură, restaurări de clădiri istorice și hoteluri, precum și construcții de case și ansambluri rezidențiale. 

2. Mergi pe șantier

Din cartea tehnică verifici clasa betonului, ce tip de fier au folosit în armarea grinzilor, stâlpilor și a pereților, materialele zidăriilor (BCA sau cărămidă), calitatea materialelor cu care au izolat fonic și termic etc.

3. Caută spații de depozitare

Întreabă dacă există spații dedicate pentru depozitare. Chiar dacă ai loc de dulap în cameră, calculează unde depozitezi un aspirator, un mop, o găleată sau alte ustensile și unelte, astfel încât să nu îți ia din spațiul de confort. 

4. Programează vizionarea la prânz

Stabilește vizionarea între 11:30 și 13:00, ca să vezi din ce parte intră lumina în camerele de locuit (living și dormitoare). Dacă sunt orientate corect (est sau sud-est), ar trebui să intre direct lumină naturală, care este foarte sănătoasă pentru psihic.

5. Testează instalațiile și finisajele

Înainte de a lua o hotărâre în privința locuinței, consultă starea instalațiilor electrice și sanitare cu specialiștii.