Avantajele apartamentelor eficiente energetic (Clasa A)

Conceptul Future Residence s-a născut din dorința unei echipe profesioniste și vizionare de a dezvolta apartamente premium în Timișoara, la cele mai înalte standarde europene, ce își propun să inspire un nou mod de a locui în zona metropolitană Timișoara. Construite pentru necesitățile viitorului, cu un accent major pe eficiența energetică, durabilitate, calitate și confort, apartamentele sunt moderne și spațioase, fiecare imobil fiind gândit pentru a răspunde nevoilor și exigențelor viitorilor proprietari.

FUTURE residence

FUTURE RESIDENCE

Apartamentele din ansamblurile rezidențiale moderne, construite cu produse eficiente energetic de calitate superioară reprezintă o soluție de locuire ideală, cu beneficii importante pe termen scurt și lung.

Clasele energetice reprezintă anumite intervale de consum anual prestabilite, în care se poate încadra un apartament. Sunt notate în kWh/mp/an, reprezentând consumul energetic total pentru încălzire, apă caldă menajeră, iluminat, climatizare și ventilare pe o perioadă de un an, raportat la suprafața utilă.

Certificatul energetic clasifică consumul energetic al proprietății într-una din cele 6 clase energetice, A – clasa superioară cu consum redus de energie, iar G – clasa inferioară cu consum mare de energie. Locuințele care dețin aceste certificări vă oferă ca avantaje atât dobânzi reduse la achiziționarea prin credit ipotecar, cât și facturi mai mici la gaz și/sau curent. Locuințele “verzi ” presupun un consum de maxim 125 kWh/m2/an, energie consumată pentru asigurarea  temperaturii optime – încălzire, apă caldă de consum, climatizare, ventilare mecanică, iluminat artificial. (comparativ, clasa energetică G presupune un consum de minim 820 kWh/m2/an).

Caracteristici ale clasei energetice A

  1. Tipul iluminatului să fie unul de tip fluorescent;
  2. Automatizarea totală a instalației de încălzire și de consum a apei calde;
  3. Asigurarea calității aerului interior prin ventilare hibridă;
  4. Rezistență termică sporită prin izolația termică a pereților exteriori;
  5. Tâmplărie eficientă energetic;
  6. Conductele de distribuire ale agentului termic să fie foarte bine izolate pentru a evita pierderile de căldură;

   Clădirile construite eficient energetic au efecte pozitive asupra celor care trăiesc, se vindecă, învaţă sau muncesc în interiorul lor. Eficiența energetică scade considerabil gradul de poluare, generând efecte pozitive precum: te ajută să te odihnești mai bine, să te simți mai energic, performanțele tale generale cresc, iar recuperările medicale sunt mai rapide.