Ce alegem? Centrul orașului sau complex rezidențial nou?

Înainte de a achiziționa un apartament, este indicat să analizezi cât mai bine criteriile importante pentru tine, în funcție de nevoile personale. Amplasarea imobilului constituie un aspect important în acest proces și, în general, poți opta pentru două variante, în centrul orașului sau într-un complex rezidențial, fiecare având avantaje și dezavantaje.

Apartament în oraș

VS Apartament în complex rezidențial nou

APARTAMENT ÎN ORAȘ VS APARTAMENT ÎN ZONĂ REZIDENȚIALĂ NOUĂ

Apartament în oraș

Un apartament situat în centrul orașului îți oferă diversitate și flexibilitate. Ai acces către cele mai importante puncte de interes și orice tip de instituție
și poți opta pentru mai multe mijloace de transport în comun, în funcție de nevoile tale. În plus, ai posibilitatea de a alege dintr-o varietate de spații pentru cumpărături, distracții și relaxare, precum supermarket-uri, mall-uri, cafenele sau parcuri.
Dezavantajul acestei opțiuni îl constituie vechimea destul de mare a imobilului în care se află apartamentul, ceea ce conduce, în timp, la costuri suplimentare pentru renovare. În plus, zgomotul, nivelul ridicat de poluare și insuficiența locurilor de parcare sau a locurilor de joacă pentru copii sunt aspecte care afectează semnificativ calitatea vieții locuitorilor din oraș.

Apartament în complex rezidențial

Complexul rezidențial Future Residence, din Timișoara este nou construit, ceea ce îți oferă avantajul de a te bucura de apartamente calitative, moderne și spațioase. Facilitățile de care poți beneficia sunt: locuri de parcare supraterane, spații verzi amenajate, piscine private, loc de joacă pentru cei mici, terase generoase, eficiențăenergetică. Totodată, te bucuri de mai multă liniște și siguranță pentru ține și familia ta, prin accesul securizat în cadrul complexului.

Distanța față de principalele puncte de interes ale orașului reprezintă dezavantajul achiziționării unui apartament în complex rezidențial, situat intrarea în Giroc. Locuitorii alocă timp și cheltuieli mai mari transportului, iar existența a cel puțin unei mașini devine o necesitate pentru majoritatea familiilor, însă un astfel de complex are locuitori tineri, dispune de mai multe facilități destinate rezidenților și este și mult mai sigur, plus că libertatea mare și aerul curat, sunt cu siguranță un aspect de luat în calcul.

Care este varianta cea mai potrivită pentru ține?